torsdag 1 december 2011

December

December är här, julen är på väg. Julklapps-stressen har redan börjat.
Från höger och från vänster hör vi julklappstips från allt från Hemtex till Siba. Men är det egentligen vad julen handlar om?

Är inte julen en högtid fylld med god mat, trevligt sällskap, skratt och Kalle Anka? Handlar det om julesnapsen, julklappar, stök och en massa bry? Handlar det om att visa sina käraste sin uppskattning, handlar det om att göra en god insats för de som inte har det så bra? Handlar det om att se till att ha den mest upplysta trädgården, eller handlar det om att se till att sina egna barn får julklappar för mest pengar?

Julen BÖR vara en mysig tid för familjerna, en tid där man sitter tillsammans, äter god mat, man visar sin uppskattning av en liten gåva eller en "gest". Den BÖR handla om att gemensamt skapa julstämning, rulla köttbullar och koka skinka.

Julen idag är så överskattad. Den handlar inte om gemensam julstämning, den handlar om status - precis som allt annat i vår samhälle. Det är synd, många idag tycker julen är jobbig. Många tycker att det är mest bry än nöje.

Uppskatta juletiden för vad den är - en chans att visa sin uppskattning till nära och kära. En chans att få egentid med de människor du inte träffar varje dag. En chans att slappna av, och njuta av ledighet.

Så gör det, ta vara på tiden du har tillsammans med din familj!
T

1 kommentar:

  1. Snygg bakrundsbild, man får
    vinterkänslor (kallt) och julglädje (stress) ;)

    SvaraRadera