söndag 6 november 2011

Söndag

Idag har jag nog inte gjort något nyttigt över huvud taget! :) Hur skönt som helst, that's what sundays are for!




I fredags var det dags för min "klockan åtta hos mig" - middag med kroatiskt tema! Och den gick underbart bra ! :)
Jobbade först 7.30-11.30 sen hämtade mamma mig på jobbet för att köra med mig till Willys för att handla till kvällens middag. Efter det åkte jag snabbt hem och började göra i ordning färsen, för att kryddorna skulle få dra till sig ordentligt. Sen ner i stan för en fika med C och lite solning. Sen körde jag direkt därifrån till träningen som började kl 16.00. När den var klar tog jag kosingen hemåt och hoppade in i duschen. Sen började jag förbereda så gott det gick med middagen.


Hela fredagen var jag på strålande humör, utan egentligen någon vidare anledning. UNDERBART!


Mina kära gäster kom klockan åtta och då var det dags för en fördrink. Som bestod av vin, från vår egen vinodling i kroatien. Hälften vin och hälften mineralvatten (självklart är även det från kroatien) :) Helt OK i smaken :)


Till förrätten blev det hönssoppa med kroatisk äggpasta som jag fått vid ett tillfälle av pappas faster. Den var uppskattad, och det är ju min personliga favorit :)


Till middag blev det chivapchichi-burgare med de kroatiska tillbehören. D v s lök, creme freish, hemmagjord ajvar, vit paprika och chicapchichi såklart, allt detta i ett pitabröd! Underbart gott, och det tyckte även tjejerna! :) 



Efterrätt blev där ingen för vad jag insett finns det inget vidare sånt där nere. Så istället blev det "jugge-korv", kex, ost, vindruvor och lite annat smått och gott. Men vi va alla så mätta efter middagen att det inte fanns plats i magen för allt det där. Massor med skratt och prat som vanligt! :) Älskar våra kvällar! Nästa 


 gång ska L bjuda på thailänsk afton :) Den ser vi fram emot! 


När mina kära gäster hade gått, kom en annan på besök :) Vilket också uppskattades till max ;) 


Lördagen spenderades på dagen i Malmö med kära syster yster, tanken var lite shopping, hon hittade jacka, tröjor och lite sånt. Men jag hittade absolut ingenting! Så jag kom hem utan något alls! Hur ofta händer det liksom ? Typ aldrig! Men vi hade en trevlig stund tillsammans ändå - som vanligt! 
När jag kom hem, somnade jag i soffan och sov 2 timmar. med handen på hjärtat var jag nog lite sliten från fredagen.  


Så hela lördagen blev lugn! Somnade tidigt. 

Igår passade jag på att titta på "uppdrag granskning" och "kalla fakta" som har varit så omtalat i veckan. Och jag kan verkligen rekommendera att se det! Med viss varning för irritationer! Men uppdrag granskning var sjukt spännande. Handlade om en familj, där pappan och mamman blev anklagade för sexuella övergrepp och barnpornografi på sina barn. Bara genom ett telefonsamtal till socialen från mammas syster (tror jag det va) så omhändertogs barnen, pappan åkte i häkte och sedan var deras liv helt upp och ner! Man får följa hur allt gick till, och dem får berätta. I slutet bevisas det att föräldrarna är oskyldiga vilket dem påstått dem varit hela tiden! Och det är helt sjukt vad dem får stå ut med! 


"Kalla Fakta" handlade om förskolor och de olyckor som händer barnen när dem är där. Dem tog upp att över 6000 barn skadade sig på förskolorna varje år, så pass att dem besöker akuten.(Det är väl självklart att barnen skadar sig på förskolan, barn är livliga! Och hade det varit så att barnen varit hemma istället för på förskolan så hade olyckorna hänt hemma istället)
Dem tog upp ett ärende om en pojke som blivit strypt av sin hjälm när han åkt pulka på förskolan. Jag tycker otroligt synd om föräldern som förlorade sin son på det sättet. Och jag håller med om att förskolan gjort ett stort misstag! En förksollärare hade gått ut med 7 barn ensam för att åka pulka. Sen väl ute, hade hon tagit 2 barn med sig för att hämta posten, och lämnat de andra 5 ensamna på gården. Postlådan ligger över vägen från förskolan, vilket gör att hon har absolut ingen koll på vad som händer de andra 5 barnen som åker pulka. Pojken fastnar med hjälmen i ett träd och stryps till döds. När förskolläraren kommer tillbaka, väljer hon att FÖRST gå in och lägga posten innan hon går ut och upptäcker pojken hängande där helt livlös! Fruktansvärt tycker jag! Jag tycker absolut att förskolan gjort ett misstag eller framför allt förskolläraren. Men sättet dem i programmet "hänger ut" förskolor är lite överdrivet i min mening. Se programmet! 




Kalla fakta:
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kalla_fakta?title=kalla_fakta_del_1&videoid=2091430 


Uppdrag granskning:
http://svtplay.se/t/103535/uppdrag_granskning




Idag, söndag har varit en otrolig slappe-dag för mig! har bara legat i soffan och tagit det lugnt. har tagit disken mellan allt vilande :) 


Imorgon är det dags för en ny arbetsvecka, och dem börjar med sovmorgon imorgon :) 


T - vänta är det tråkigaste som finns. Men nu börjar det närma sig :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar