torsdag 21 juli 2011

Tysklandsresa



Idag har jag varit i Tyskland med mamma och syrran. Äntligen! Lagret har varit nästan slut länge nu.. Fick köpt en hel del, jag köpte mest av oss alla :) Men det behövdes!

I bilen, i brist på annat, började vi prata om hur bra vi egentligen har det, och hur andra länder har det. Mamma berättade att Sverige slänger mat för ca 40-50 miljoner kronor varje år. Inte vi i hushållen, utan grossisterna. Köttbitar som är skurna snett, saker och ting som inte ser ut som det ska. Detta är ju helt sjukt! Hela afrika lider av mat- och vätskebrist och vi slänger man för så otroligt mycket pengar!
När vi ska ut och dansa med ett par kompisar frågar vi oss själva "vad ska jag ha på mig?" Vilket av alla kläderna man har i garderoben ska man ta? Medans barnen i Afrika har trasor på sig och där är det inte snack om att byta varje dag, knappt en gång i veckan! Är vi på restaurang, och får vänta för länge på middagen tycker vi det är för jäkligt. Barnen i Afrika kan få vänta dagar bara för att få i sig lite ris och vätska. Vi lägger pengar på saker som inte ens är väsentliga, fikar på stan för flera tusen om året. Köper en stor kopp för bara femman extra men vi vet att vi ändå inte kommer orka dricka upp den.

Man säger inte ofta nog "fy fan vad bra vi har det"

T - Har du tankar/kommentarer kring bloggen, kommentera gärna !

18:41
 Smakade nyss Rekorderlig Mango-raspberry. Jättegod ! :)

1 kommentar:

  1. Oj, slänger dom för så mycket pengar om året? varför inte skänka de till barnen i Afrika :( världen är så orättvis!

    SvaraRadera