söndag 31 juli 2011

Länken är Danne Stråheds nya låt "Det ordnar sig" Den kom på radiokanalen "Guldkanalen" Han sjunger om att så länge vi kan stå på våra egna ben, har hälsan i behåll och är hel och ren, så ordnar resten sig!
De första meningarna han sjunger är "Oh, jag mår bra, för jag lever ju idag. Och jag är både hel och ren. Och kan stå på egna ben"

Kan man annat än att hålla med? Människan har alltid en strävan efter att ha det bättre än vad både har och helst grannen med! Vi har det i oss att jämföra oss med varandra och försöka sträva till det ännu bättre. Vi är aldrig nöjda med hur vi har det. Istället för att få 20.000 kr i lön, så tycker vi att vi gott kunde fått 25.000. Istället för att ha en Nokia-telefon så ska vi ha iPhone för det är det nya på marknaden. Vi ska inte bara ha det, utan vi ska ha iPad, ny bil och gå i fina dyra kläder. Vi ska skaffa körkort direkt när vi fyller 18, vi ska ha flyttat hemifrån i samband med studenten, vi ska åka iväg på de flesta evenemang och vi ska vara med överallt - Men hallå!

Lyxfällan har ju inte haft mer att göra än vad dem har idag. Inte så konstigt egentligen. Allt handlar om att "hålla måttet" i samhället. Det mesta handlar om pengar, men pengar köper inte allt. Inte ens alla pengar i världen kan köpa kärleken i din familj, de kan inte köpa dig glädje eller riktigt fina vänner. Sånt får man av kärlek. Familj och vänner är viktigare än alla pengar i världen i min mening. 

Jag håller på att läsa en bok som heter "Bara 13". Den handlar om en tjej som rymmer hemifrån på grund av tråkiga familjeförhållande och tillslut hamnar inom sexindustrin (som vi alla vet är stor i Thailand) Där skriver hon mycket om den hinduistiska religionen och hur mycket familjen betyder. "Vi är individer tillsammans, det är bara som en familj vi räknas" Så skriver hon om betydelsen av att ha en familj i Asien. Hon menar att; Har du ingen familj, har är du ingenting. Det kvittar hur mycket pengar du har. Har du ingen familj, så har du ingenting. Där gör man allt för familjen - till och med säljer sin egen kropp för att familjen på landet ska kunna ha det bra.

Så funkar det verkligen inte i Sverige, här är man så fruktansvärt egoistiska, vi tänker bara på oss själva och hur bra vi själva har det. Men vi har det i oss, tyvärr ser vårt samhälle ut så. 

T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar