måndag 1 augusti 2011

Det där med att vara singel..

.. är det verkligen så jobbigt som alla känner?
 Du slipper ju allt tjat om vem du är ute med, om du träffade någon osv. Du slipper tvätta någon annans underkläder, du slipper diska sin partners tallrik med fil och du slipper titta på tv-program du inte ens gillar. Allt detta är ju fördelar med att vara singel. Du kan vara ute roa dig, utan att behöva tänka på vem du pratar med och vad du säger, hur du dansar, och hur full du blir. Du behöver bara tänka på att ta dig själv hem (även som du väljer att dra med någon hem från krogen fast alla vet att det brukar inte sluta så bra som man hade tänkt sig), se till att få dig själv i säng och se till att du har så att du klarar dig.

Samtidigt som det kan vara skönt att vara singel så saknar man någon att mysa lite med.
Någon att hålla om, ge en puss när du kommer hem från jobbet, någon att ha maten klar till. Någon som berättar hur fin du blev i håret när du nyss varit hos frisören. Någon som uppskattar att man fixar och städar hemma. Någon att planera en mysig hemmakväll med, eller bara någon att se en bra film tillsammans med. Någon att ha bra sex med, och någon att vakna upp bredvid. Någon att fixa frukost till och att bli uppvaktad av.

Man kan hålla på såhär i all oändlighet. Finns det verkligen ett slut? Finns det någonsin mer fördelar än nackdelar? Eller tvärtom?

Hur lätt är det egentligen att hitta någon? Någon som är perfekt just för dig? Varje människa brukar ha någon form av drömpartner. Hur han ska se ut, vara, tycka om och klä sig. Gärna vad han jobbar med, hur hans familj ser ut och vad han kör för bil. Innerst inne tror jag att det är så hos alla människor.

Men sen o andra sidan.. Du kan inte leta efter någon som har mindre brister än du själv? Ta reda på dina egna brister, räkna dem, och ha dem i åtanke nästa gång du dömer en person efter vilken politik han hör på, vilka skämt han skrattar åt, och på vilket sätt han har håret.

Strunta i om han har skjortan nedstoppad i byxorna, eller om han har mössa inomhus. Eller om han råkar röka, eller om han är lite för full. Strunta i om han dansar dåligt eller har en ful jacka.

Hur perfekt är du själv?

1 kommentar: